Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Διακοσμητικό βαζάκι με ντεκουπάζ

Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το ντεκουπάζ. Άρχισα τις εξορμήσεις μου στα ειδικά καταστήματα και μαγεύτηκα από την ποικιλία των υλικών, των χρωμάτων, των σχεδίων και γενικά από τις πολλές δυνατότητες που σου δίνει αυτή η τεχνική. Αυτό που κατάλαβα από την μικρή μου εμπειρία είναι ότι είναι μια τεχνική που χρειάζεται πολύ υπομονή και μεθοδικότητα και σίγουρα δεν είναι για ανυπόμονους ανθρώπους που θέλουν άμεσα να δουν ένα αποτέλεσμα. Γέμισα λοιπόν ένα ντουλαπάκι με διάφορα μπουκαλάκια... κόλλες, βερνίκια, χρώματα, διαλυτικά και ξεκίνησα τις δοκιμές μου.
Με την βοήθεια ενός βιβλίου προσπάθησα να κάνω κρακελέ δύο συστατικών σε ένα γυάλινο πιατάκι. Η πρώτη προσπάθεια ήταν μια αποτυχία. Πολύ λίγα και ακανόνιστα σκασίματα.. Θέλοντας λοιπόν να δοκιμάσω ξανά το κρακελέ έφτιαξα αυτό το βαζάκι. Πιστεύοντας ότι δεν είχα βάλει αρκετά παχιά στρώση από τα δύο υλικά, του έδωσα και κατάλαβε.. Το αποτέλεσμα κάπως καλύτερο, αλλά και πάλι είχε τις ατέλειες του.


Ακολούθησαν και άλλες προσπάθειες γιατί έπρεπε να φτιάξω τα πιατάκια-ρεσώ της αδελφής μου. Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν όταν χρησιμοποίησα το πιστολάκι. Πόσο γρήγορα και μαγικά δημιουργήθηκαν τόσα σκασίματα μπροστά στα μάτια μου.. Δεν το πίστευα..
Κλείνω με μια χειμωνιάτικη εικόνα που ταιριάζει με τον κρύο καιρό των ημερών!

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Λουλουδάτες καρφίτσες

Τελείωσαν και η γιορτές.. Τα λαμπάκια έσβησαν, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος επέστρεψε στο πατάρι και σιγά σιγά μπαίνουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς.
Με δερμάτινες καρφίτσες ξεκινάω τις αναρτήσεις του 2016. Μια μικρή δόση άνοιξης στην καρδιά του χειμώνα... Άλλωστε και ο καιρός περισσότερο άνοιξη θυμίζει παρά χειμώνα.

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Καλή Χρονιά!

Εύχομαι το 2016 να είναι για όλους μας μια χρονιά γεμάτη υγεία, ψυχική γαλήνη και ηρεμία, αισιοδοξία, ελπίδα, θετική σκέψη, όμορφες στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους... Γεμάτη όνειρα που γεννιούνται ή που πραγματοποιούνται, ευκαιρίες, τύχη, τόλμη, δημιουργικότητα.. Να έχουμε δύναμη και υπομονή για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.
Εύχομαι για τον καθένα ξεχωριστά να είναι μια χρονιά προσωπικής εξέλιξης. 

Για το καλό έφτιαξα και φέτος λίγα γουράκια...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!