Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Σελιδοδείκτες από τσόχα

Πριν αρκετό καιρό είχα βρει στο διαδίκτυο κάποιους παρόμοιους σελιδοδείκτες και από τότε είχα στο μυαλό μου να δοκιμάσω κι εγώ να κάνω τους δικούς μου. Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν η εξής:
Έκοψα την τσόχα στα σχήματα που ήθελα (δύο φορές, μία για την μπροστινή πλευρά και μία για την πίσω) και στόλισα το μπροστινό μέρος κεντώντας το με διάφορες χρωματιστές κλωστές. Δεν έκοψα τις κλωστές που περίσεψαν αλλά τις άφησα να κρέμονται. Έπειτα κόλλησα τις δύο πλευρές και στο ενδιάμεσο σε κάποια από αυτά έβαλα σπάγγο επειδή δεν είχε περισσέψει αρκετή κλωστή από το κέντημα. Τέλος στόλισα τις "ουρίτσες" με χάντρες.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Βραχιόλια "ντυμένα" με ύφασμα

Με ύφασμα σαντούκ
Με ύφασμα σαντούκ, σατέν κορδέλα και μεταξωτό κορδόνι

Μεταξωτά κορδόνια και μεταλλικό στοιχείο

Μεταξωτά κορδόνια, μεταλλικό στοιχείο, χάντρα

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

"Χάρτινες" Καρδιές

Αυτές οι καρδιές είναι φτιαγμένες από πηλό. Στην αρχή τις ζωγράφισα με ακρυλικά χρώματα όμως επειδή δεν με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα σκέφτηκα να τις αλλάξω κολλώντας επάνω τους διάφορες εικόνες που βρήκα από περιοδικά και εφημερίδες. Αφού έκοψα τις εικόνες σε κομματάκια τις κόλλησα με ατλακόλ και έπειτα πέρασα τις καρδιές με ένα στρώμα βερνικιού. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω.